Stories for the future

Ida Johansson: Om veivalg og livet i et mikrohus

November 13, 2020 Veslemoy Klavenes-Berge Season 1 Episode 8
Stories for the future
Ida Johansson: Om veivalg og livet i et mikrohus
Show Notes

Har du hørt om mikrohus før? Eller "tiny houses" som de er kjent som rundt om i verden?

Denne trenden, "tiny-house movement", er noe som foreløpig har størst utbredelse i USA, men den brer stadig om seg også i resten av verden ettersom flere og flere ser fordelen ved å nedskalere både hus og antall eiendeler.

I Norge er dette ganske nytt, men interessen er økende. Dagens gjest kan vel likevel kalles en slags pioner i forhold til valg av bolig. Ida Johansson kommer opprinnelig fra Skåne, men havnet i Norge som en følge av eventyrlyst og et ønske om å bo nær skiløypene. Flere tilfeldigheter ledet henne til Tønsberg og etterhvert til Norske Mikrohus da hun skulle finne seg en bolig.

I denne episoden får du lære mer om hvordan det er å bo på 22 kvadratmeter, om hvordan det fører til mer bevissthet i forhold til forbruk og egne eiendeler, og om de store fordelene ved å ha et hus på hjul når livet byr på nye muligheter som krever at man flytter på seg.

Vi snakker også mye om  det å jevnlig gjøre opp status med egne verdier og hva man vil. Ida er en stor inspirasjon for mange gjennom sin bruk av sosiale medier, og både hun og katten  Teo har blant annet en stor fanskare i Italia!

Instagram
YouTube