Stories for the future

Morten Midtbø: Blågrønn reformasjon av oppdrettsnæringen

September 18, 2020 Veslemoy Klavenes-Berge Season 1 Episode 4
Stories for the future
Morten Midtbø: Blågrønn reformasjon av oppdrettsnæringen
Show Notes

Verdens befolkning øker og vi trenger stadig bedre tilgang på bærekraftig og sunn mat. Kan norsk fiskeoppdrett være endel av løsningen? Hvis svaret skal være ja behøver vi å reformere norsk oppdrettsnæring. Dette mener Morten Midtbø som er dagens gjest på Stories for the future, og med sitt selskap Akvareformahar han tatt fatt på oppgaven.

I denne episoden kan du plukke opp ett og annet som du sikkert ikke visste om norsk fiskeoppdrett. Du kan også bli inspirert av en som har gjort et stort karriereskifte, som drives av en stor visjon og som tilbringer mye tid der han aller helst vil være - ved havet.

Morten Midtbø har en ambisjon om å endre måten oppdrettsnæringen drives på i dag. Inntil 2016 jobbet han som geofysiker i oljebransjen før han gikk "all in" på et helt annet felt, nemlig fiskeoppdrett. 
Det begynte med lokal og bærekraftig produksjon av fiskefôr. I dag er han styreformann og medgründer i Akvareforma som vil skape et fullstendig sirkulært oppdrettssystem og ta oss bort fra avhengigheten av soya og fiskemel fra Sør-Amerika.